Friluftsliv

Vi er ute hver dag hele året, hvor lenge avhenger av både alder og årstid.

Alle avdelingene er på tur minst en gang i uka. I nærheten av barnehagen har vi «hundre-meterskogen» , fotballbane, lekeplasser, vann, skog og mark. Områdene er flittig i bruk. Målet med turene er å skape gode opplevelser.

Barn som får være mye ute i skog og mark utvikler sin motorikk på en spesielt god måte. Det gir gode utviklings-og aktivitetsmuligheter. Gleden og lærdommen man tilegner seg i naturen vil følge barna videre i livet og forhåpentligvis danne grunnlaget for livslang kjærlighet til naturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVår egen 100-meter skog

100-meter skogen vårt mest populære tursted. Matlaging på bål, balansegang, hyttebygging, rollelek og naturopplevelser er noe av det vi får med oss når vi er i skogen. Blir det surt og kaldt, setter vi oss i lavvoen når vi skal spise.

 

 

 

baalhusBålhuset i barnehagen

I bålhuset lager vi mat på bål, spiser og har samlingsstund. Dette skal være et koselig sted, som barna forbinder med samspill med andre. Så snart vi fyrer opp i grua, så er barna der og lurer på hva vi skal for noe spennede

Personvern og cookies